Щом стане дума за удобно бельо първото нещо, с което правим асоциация е памук. Ето обаче, че от известно време, той намери своят достоен заместител – модалът. Това е естествен материал, добиван от букова дървесина, който има много предимства и незаменими качества. Текстилът, изработен от модал, е изключително мек и приятен на допир, хипоалергенен и устойчив. За това все повече се използва в изработката на бельо, дрехи и луксозно спално бельо.5-те основни предимства на материята са:

-        За разлика от памука, не загрубява и не губи мекотата и вида си, дори след многократни изпирания.

-        Задържа цветовете. За разлика от сходни изделия, изработени от други материали, тези изработени от модал, запазват наситените си цветове много дълго.

-        Влакното на модала е изключително фино и това прави материите, изработени от него, дишащи и незапарващи.

-        Материята не се наеликризира.

-        Естествените фибри на материята помагат за регулацията на температурата на тялото. Помагат то да се охлажда лятото и поддържат телесната температура през зимата. По този начин предпазва тялото от изпотяване и не позволява задържането на влага при интимните части, което е от изключителна важност.


За това базовите колекции на MED  са направени от така наречения – памучен модал. Това е текстил, който е със състав памук 50% и модал 50%.  Както мъжките, така и женските колекции с тази материя, са много високо оценявани от нашите клиенти и всеки сезон са сред любимите им продукти.